2010-09-25

GINTIS ARBA NEGINTIS? TOKS YRA KLAUSIMAS

Šiandien laikrastis “MARCA” rašo savo interneto puslapyje apie naują Madrido Realą. Dienoraštis pabrėžia, kad sostinės komanda yra pats nerezultatyviausias lyderis per pakutinius dvidešimt metų. Kita vertus Real Madridas tik leido savo priešininkams įmušti vieną įvartį, tą kurį Tamudo įmušė San Sebastiane.
Dabar reikėtų pagalvoti ar verta taip žaisti, ar ne. Šiuometinė futbolo istorija yra pilna trenerių, kurie negražiai žaidė, bet mokėjo gintis ir laimėjo . Rafa Benitez Valencijoje turėjo daug gerų žaidėjų bet jokių žvaigzdžių. Jis naudojo visus savo futbolininkus ir dėl to jie visi buvo pilni energijos gintis ir kontraatakuoti po to. Laimėjo dvi Lygas ir vieną UEFA Taurę. Liverpulyje irgi taip darė, bet jau su viena tarptautine žvaigžde, Steven Gerrard. Kartu su juo ir tuo pačiu stiliumi, tvarka, gynyba ir kontraatakomis, laimėjo vieną Čempionų Lygą ir kovojo su Mančesteriu ir Čelsiu dėl Anglijos Lygos iki pernai, kai Gerrardo ir Torreso traumos paveikė komandos žaidimą.
Dar vienas mėgstantis gynybą treneris yra Capello. Aš nemačiau kaip buvo Italijoje, bet Madrido Realą treniravo du kartus. Pirmą 1996-1997 sezoną. Tuo metų Barcelonoje žaidė Ronaldo, De la Peña, Guardiola, Stoichkov ir Figo tarp kitų, ir jie labai gražiai žaidė, bet Real Madridas laimėjo La Lyga, ačiū Capello, kuris pradėjo naudoti Raulį kaip kairį saugą, vietoje puolėjo. Vis tiek Madrido fanai buvo nelaimingi dėl klubo žaidimo ir Capello buvo atleistas iš darbo. Ir tokia pati situacija buvo pakartota 2006/07 sezoną po metų kai Barcelona laimėjo abi Lygos ir Europos Čempionų taurę su Messi, Ronaldinho, Etoo, Deco, Xavi, Puyol, Marquez, Iniesta ir t.t. Dar kartą Capello iškovojo La Lygą ir dar kartą buvo atleistas dėl tos pačios priežasties.
Mourinho jau yra laimęs dvi Europos Čempionų Lygas , dvi Scudettos, dvi Premier Lygas ir dvi Portugalijos Lygas. Visose savo komandose vienas iš svarbiausių dalykų buvo fizinė jega, ypač gynybos ir saugų linijose. Ir gal svarbiausia buvo žaidėjų kompromisas, kaip praeitą sezoną Etoo įrodė žaisdamas kaip dešinės gynėjas pakankamai dažnai.
Reikia laukti ką Madrido fanai nuspręs sezono pabaigoje, bet man atrodo, kad šįkart jei Madridas laimės Mounihui neatsitiks tas pats dalykas kaip Capellui.

4 komentarai:

  1. Labas :) Pamačiau, kad Delfi ieško sporto komentatoriaus, pamaniau tau tiktų toks darbas ;) http://www.delfi.lt/help/jobs.php

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man patinka atakuojantis futbolas.. vat toks, koki zaide vokieciai per wc. Ir jokiu zvaigzdziu nepasigedau ir negali sakyt, kad jie uzsidare gynyboj (nebent rungtynese su ispanais). Nes pvz.. kai kazkada graikai laimejo ec su savo gynybiniu futbolu, tai not so much.. nera tiek dinamikos, kiek stebint atakuojanti futbola. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man šiaip įdomu matyti ispanų komandas žaidžiant gynybinį visai jiems nebūdingą futbolą... Bet kalbant apie jį, pamiršai vieną bene plačiausiai paskutiniu metu nuskambėjusią gynybinio futbolo pergalę - Europos čempionę Graikiją su Otto Rehhagel :)

    AtsakytiPanaikinti