2010-10-16

Liūtas karalius

Po dviejų savaičių nerašymo grįžta La Lyga su visais nacionalinių rinktinių žaidėjais. Prieš Ispaniją lietuvai įrodė, kad jie gali varžytis su bet kokia komanda, nesvarbu jeigu prieš juos stovi vienuolika pasaulio čempionų. Šernas su savo įvarčiu nutildė Salamancos “Helmantico” stadioną taip leidžiant Lietuvos sirgalių balsui būti išgirstam.
Ispanų laimei Fernando Llorente buvo aikštėje, kad pakeistų rezultatą. Llorente debiutavo su Ispanijos rinktine prieš Čilę lapkričio 2008 ir pimą įvartį įmušė prieš Angliją draugiškose rungtynėse. Jau per Pasaulio Čempionatą prieš Portugaliją parodė, kad jis gali žaisti Torreso arba Villos vietoje ir prieš Lietuvą ir Škotiją nedarė nieko kito kaip tik patvirtinti tokį manymą.
Llorente yra nepaprastas žaidėjas Ispanijoje. Mes jau pripratę žaisti su žemais žaidėjais, kurie greitai juda ir perduoda kamuolį. Tik Torres yra aukštesnis, bet Liverpoolo judrumas yra nepalygynamas su Llorentės ir vis tiek Llorentės ūgis yra metras 95 centimetrai, Torreso -metras 85. Dėl to Ispanjos rinktinė turi naujų išteklių, dabar galima žaisti kamuoliu aukštai ir leisti Bilbao puolėjams vystyti savo žaidimą nugara į vartus (tą, ką Barça prarado šiais metais po Ibraimovičiaus pardavimo). Bet jis netik daro tai. Nepaisant jo ūgio Llorentės gabumai su kamuoliu kojose yra aukščiausio lygio, jam leidžant atakuoti iš kraštų arba toliau nuo vartų. Turi puikią viziją, visada žino kur jo komandos nariai ir pats svarbiausias dalykas - moka puikiai padaryti, kad gynėjai negalėtų jo persekioti taip duodant jam galimybę pabaigti ataką su vienu iš jo nepakartojamų smugių galva (kaip lietuvai matė) arba su greitu smugiu bet kuria pėda.
Šiuo metu Bilbao fanai gali pastebėti Llorentės magiją kiekvieną savaitę “Katedroje”. Liūtų (taip vadinasi Bilbao žaidėjai) paskutinė žvaigždė buvo Julen Guerrero, apie kurį reikėtų kalbėti kada nors, ir su juo jie žaidė Čempionų Lygoje. Dabar nauja žvaigždė gimė, bet savo sutartį baigė sezono gale ir abu Barça ir Real Madrid jau pradėjo kalbėti su juo dėl ateities. Pažiūrėsime ar pakeis savo marškinelių spalvą arba jei jis norės būti Liūtas karalius iki pačios pabaigos.

Llorento įvarčiai

7 komentarai:

  1. Nu jo.. aš žiūrėjau rungtynes ir galvojau, kas čia toks dabar (apie Fernando Llorente). :D Labai jau jis ten patogiai jautėsi prie lietuvių vartų. Gal Lietuvoje bus kitaip viskas.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal tikrai bus kitaip, jei ant mūsų nekokybiško stadiono nemokės lakstyt ispanai ir atsiras daugiau šernų mūsų komandoje :) Bet šiaip tai.. kur ten šernai prieš liūtus pakovos.. nelygi kova :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man tai toks vaizdas, kad lietuviams šiek tiek nepasisekė... Jei jie ispanus būtų palaikę lygiomis kokias 10-15 minučių po Šerno įvarčio, viskas galėjo baigtis ispaniška panika be rezultatų. Bet čia tik mano nuomonė. Ispanai šiaip jau tradiciškai gerai žaidžia atrankinėse rungtynėse ir taip lengvai taškų nebarsto kaip anglai, italai ar tie patys vokiečiai.

    O dėl Llorente... Primink, ar tai ne tas pats vyrukas, kuris Pasaulio čempionato pusfinalyje kartu su dar vienu kolega nesugebėjo apeiti vieno vokiečių vartininko? Ispaniškame žaidime man per daug individualumo. Na taip, Silva tris lietuvių gynėjus sugeba išguldyti vienas baudos aikštelėje, bet paprastas pasas kartais būtų žymiai efektyvesnis. Būtent vokiečiai įrodė kad žaidimas pasais gali būti itin efektyvus. Ypač prisiminus pergalę prieš Argentiną 4-0.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš tikrai laukiu rungtynių Lietuvoje. Ir ne tik dėl tų priežasčių, kur Asta minėjo.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu, as nezinau kaip komentuoti savo puslapyje...

    AtsakytiPanaikinti