2010-09-11

ANTRA SAVAITĖ

Žinau, kad šiandien sunku kalbėti apie futbolą, ypač Lietuvoje, bet bandysiu prieš septintą valandą po tokios ilgos pertraukos dėl tarptautinių rinktinių krepšinio rungtynių truputį parašyti apie tai kas atsitiks šią savaitę Ispanijos futbolo lygoje, Galvojau, kad šįkart gal būtų geriau truputį suorganizuoti blogą, dėl to per antros lygos savaitę rašysiu keletą sakinių apie kiekvienas rungtynes, kad galečiau informuoti apie visas rungtynes po truputį.

VALENCIA – RACING (Šeštadienį 18:00 val.)

Valencia nori parodyti, kad jie gali kovoti su Barcelona ir Real Madridu dėl čempionato ir taip jie turės daryti prieš Santandero Racingą, su kuria iš penkių paskutinių kartų kai žaidė Valencijoje laimėjo tris kartus ir sužaidė lygiosiomis du.
Valencijoje žiūrovai galės stebėti Joaquiną, kuris pirmą Lygos savaitę buvo pats resultatyviausias ir geriausias žaidėjas komandoje. Irgi gerame formos momente yra Banega, kuris su nauju Argentinos rinktinės treineriu Batista grįžo į savo šalies rinktinę, įgaudamas daug pasitikėjimo. Jis bus atsakingas už Valencijos žaidimo organizavimą aikštės pusėje ir už pagalbą puolėjams sukuriant galimybes įvarčiams.
Racinge negalės žaisti nei Serrano nei Waldo Ponce dėl traumos. Kantabrijos sirgaliai tikisi, kad Racingo naujas futbolininkas Kennedy padės pamiršti Zigic, vėl sugrižusį į Valencią po pusės metų Racinge.
Banegos Video iš praeitų metų

BARCELONA – HERCULES (Šeštadienį 18:00 val.)

Alinkantės Hercules nori užklupti Barceloną namuose ir taip bandys padaryti, ” Esteban Vigo žodžiais tariant, “kontroluodama kamuolį “. Tik atėjusi į Primera Division Hercules pirko paskutinę dieną, kai buvo galima Trezeguet, buvusį Torino Juventos žvaigzdę, kuri kartu su Valdezu ir Portillo duos Herculiui daug pavojingumo puolimo linijoje. Ir ne tik pirko Trezeguet paskutinį momentą bet ir Drenthę, kuris bus trečias buvęs Madrido Realo žaidejas su Portillo ir Tote. Nuo Toteso idėjų priklaus Hercules sėkmė šį vakarą Barcelonoje.
Guardiola vakar sakė, kad jis daug išmoko iš Ibrahimovič ir kad švedas buvo profesionalumo ir korektiškumo pavyzdis. Jis taip pat pripažino, kad buvo pats kaltas, dėl to jog Ibrahimovič nepriprato prie Barcelonos žaidimo. Be to Ibros jau nebėra Barcelonoje ir reikia toliau žaisti be jo.
Guardiola tai darys su visais savo žaidėjais ir su viena abejone, Puyol, kuris prieš dvi savaites gavo traumą. Visi kiti bus aikstėje, irgi Xavi kuris prieš Racingą turėjo išeiti iš aikštės dėl sumušimo savo dešinėje kojoje. Šiąkart Jeffren nebus ant suoliuko ir jo vietoje bus Jonathan Dos Santos, jaunas žaidėjas - Barcelonos ateities saugas kaip ankščiau buvo Xavi, Iniesta arba Busquets. Thiago Alcantara taip pat jaunas talentingas saugas irgi bus ant suoliuko, rezerve.

REAL MADRID – OSASUNA (Šeštadienį 21:00 val.)

Mourinho Komanda turės būti efektyvesnė negu žaidžiant prieš Mallorca, kai turėjo daug galimybių įmušti įvarčių bet nė vienos išnaudojo. Madrido treneris įvardijo devynis iš vienuolikos žaidėjų, kurie pradės varžybas Bernabėjuje: Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo ir Higuaín. Ronaldo žais nepaisant to, kad jis buvo traumuotas iki šios savaitės galo. Kiti du žaidėjai turbūt bus pasirinkti tarp Pedro León, Canales, Ozil ir Di María. Aš pats norečiau matyti Pedro León ir Canales, ypač pirmąjį, bet Ozilo techniškumas irgi nusipelno būti tarp pradedančiųjų vienuoliktuko.
Real Madrid žais savo pirmas rungtynes kaip šeimininkė prieš Jose Antonio Camacho Osasuną. Camacho buvo vienas iš Real Madrido žvaigzdžių tarp 1973-1989 žinomas dėl savo jėgos ir pasiaukojimo futbolo aikštėse. Jis irgi buvo Real Madrid vyriausias treineris du kartus. Pirma kartą 1998 metais po 20 dienų jis nusprendė išeiti iš klubo del problemų su prezidentu ir antrą kartą 2004 metais vėl per anksti pabaigė savo darbą kaip Madrido treineris del tos pačios priežasties 2004 metais po trijų rungtynių. Šiandien Camacho irgi turės pataisyti savo comandos problemas su įvarčiais. Pandiani ir Aranda turės rasti savo instiktą, kad Osasunos sėkmę galėtų pakeisti. Osasunoje žais krašto gynėjas Monreal, kuris žaidė trečiadienį per Ispanijos pralaimėjimą prieš Argentina su Del Bosquės nacionaline rinktine.

ATHLETIC BILBAO – ATLETICO MADRID (Šeštadienį 23:00 val.)

Forlan, Agüero, Reyes, Simao ir kompanija važiuoja į Bilbao demonstrutoti, kad tie keturi įvarčiai, įmušti praeitą savaitę, nebuvo vienos dienos reikalas, bet tikras čempionato kandidaturos prisistatymas. San Mamese Atletikai turės tikrai stengtis, nes Caparroso komanda kiekvienais metais geriau žaidžia ir irgi taip daro jos svarbiausi futbolininkai: Fernando Llorente – žaidėjas, kurio visi ieško, kai reikia perduoti kąmuolį, ir tikras pavojus kai kamuolys yra ore arba jo kojose bei Javi Martinez, pasaulio čempionas kartu su Llorente šią vasarą Pietų Afrikoje, kurio jėgos jam leidžia kartu ginti ir pulti nuo pirmos minutės. Abu bus Atletico Madrido didžiausia problema.
Bilbao komanda yra žinoma dėl kovos davasios ir dėl fizinio stiprumo, prieš tą turės kovoti Forlan ir Agüero, kuriems San Mames labai tinka, nes ten abu žaidėjai randa įvarčių tinklus tikrai lengvai. Šiandien su Atletico važiuos ir Tiago, kurį Torino Juventus paskolino iki metų pabaigos. Kita vertus Ujfalusi ir Fran Merida negalės komandai padėti dėl traumų. Už Bilbao Oscar de Marcos galės žaisti jau išsigydęs savo traumą ir gal nuo suoliuko vel įeis į aikštę septyniolikmetis Muniain, galbūt talentingiausias puolėjas Ispanijoje iki aštuoniolikos metų ir netik.
P.S. Sekmės Lietuvai šiandien prieš Amerikonus. LAIMĖTI YRA GALIMA

2 komentarai:

  1. Truputį vėluoju pasveikinti Mario su šituo blogu, bet SVEIKINU! :)
    Aš labai mažai (arba nieko) (ne)nusimanau apie futbolą, bet šitie straipsniai yra tikrai įdomūs, informatyvūs ir nenuobodūs! :) Taigi, gal net moterys pradės domėtis ir suprasti futbolą... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Idomu, ar Valencia treneris jau pasitikes M. Stankeviciumi ir leis ji i aikste...

    AtsakytiPanaikinti