2010-08-31

El Pupas

Jau tik liko Atlético Madrido rungtynės prieš Sporting Gijón, kad pirma savaitė butų pasibaigusi. Kaip visada Atlético pradeda šitą naują sezoną tarp favoritų, po to žiurėsime ar tikrai galės kovoti dėl pirmų vietų ar ne.
Ispanijoje Atleico Madridas labai dažnai yra minimas kaip “El pupas” reiškia lietuviškai tą komandą kuriai viskas bloga atsitinka. Ta pravardė labai netoli realybės. Paskutinį kartą kai Atletico laimėjo La Lyga buvo 1996-aisiais metais.Tuo metu jie turėjo stebuklingą komandą ir su ja laimėjo abu turnyrus - La Lygą ir Ispanijos Taurę. Bet po to, iki prieš tris menesius nieko nebuvo, tik viena, per ilga laimėjimų dykuma. Ir tikrai yra sunku paaiškinti kodél. Vicente Calderone, Atletico Madrido Stadione, žaidė geri vartininkai, tokie kaip Burgos arba Leo Franco. Irgi žaidė savo geriausius metus futbolininkas Jerry Floyd Hasselbaink, kuris buvo vienas iš pačių rezultatyviausių žaidėjų La Lygoje ir kuris negalėjo padėti Atletico pabūti pirmoje divisijoje, jiems keliaujant į antrą divisiją. Turėti futbolininką savo komandoje, kuris įmušė 24 įvarčius ir nebaigti tarp pirmų šešiolikos…Tikrai taip gali atsitikti tik Atletico Madridui.
Veliau Torres pasirodė kaip didžiausia zvaigzdė Ispanjioje nuo Raulo laikų, bet kai jis žaidė atrodė, kad visada kamuolys turėjo būti pas jį, netgi kai Agüero atvažiavo iš Argentinijos patobulinti baltą ir raudoną komandą. Dabar, jau be Torreso, su Agüeru ir Forlanu Atletico laimėjo Europos Lygą ir Europos Supertaurę. Abi taurės davė Atletikui tą tikėjimą, kurio anksčiau trūkdavo. Dabar reikia tikėti, kad jis galės kovoti net dėl pirmos vietos. Nes jie turi ne tik gerus vienuolika žaidėjų bet ir vieną puikią komandą su dvidešimt kokybiškų žaidėjų, kurie galės žaisti betkokias rungtynes be problemų.
Tarp tų dvidešimt dviejų žaidėjų, galinčių pakeisti Atletikos likimą yra Godín ir Filipe Luis. Atletiko visada turėjo gerus puolejus, bet jam reikedavo geresnių gynėjų. Godín padės sukurti žaidimą saugams. Filipe Luis atneš begalines pastangas ir puolimą nuo gynybos.Man nuoširdžiai atrodo, kad jis yra pats geriausias kairės gynėjas La Lygoje…Dabar jam reikės įrodyti, kad aš teisus, kai galvoju, kad Atletiko pagaliau nebebus pavadinta “El Pupas”.

1 komentaras:

  1. ....ir nepamirsk kad 1990 aisais metais Atletico Madrido komandoje dar buvo vienas is geriausio zaidejo is Austrijos - GERHARD RODAX!!!

    O siandien ziurejau tik antra puse, bet tada Atletico (kaip man atrodo) labai gerai zaide. As nesu eksperto, bet vis tiek sakyciau, kad Atletico buvo visada "agresyvus" ir galetu musti gal 6 arba 7 ivarcius.......

    AtsakytiPanaikinti