2010-08-30

Pirma Savaitė


Pagaliau La Lyga jau prasidėjo ir pirmi įvarčiai buvo įmušti. Vakar įvyko trys rungtinės ir galima sakyti, kad jokių staigmenų nebuvo. Sevilla, Valencia ir Bilbao laimėjo kaip prognozuota nepaisant, kad jie žaidė kaip svečiai. Turbut Sevillai pergalė buvo naudingiausia. Po trečiadieno pralaimejimo 3-4 prieš Bragą optimizmas dingo ir abejones iškilo.  Bet pietų Ispanijos komanda susivaldė ir nugalėjo neskaitant Levantės įvarčio pradžioje.
Bet ne tik  Sevilijos sirgalai turi kuo džiaugtis - Valencijos fanai, ir ne tik jie bet ir visi futbolo fanai, vakar šypsojosi, nes grižo į aikstę Joaquín Sánchez. Tiesą sakant jis niekada nebuvo išėjęs, bet dar nebuvo matomas Valencijoje – žaidėjas, kurį visi žiurovai įsimylėjo, kai jis žaidė Betise, kitoje komandoje iš Sevilijos. Toje komandoje jis buvo pati didžiausia žvaigzdė ir atrodė kad irgi bus Ispanijos rinktinės ateitis.  Jo dėka, Betis laimėjo Ispanijos Taurę 2005-aisiais metais ir po metų Valencijos klubas nusprendė jį nupirkti.  Pirmą sezoną Valencijoje jis neparodė savo meistriškumo ir su kiekvienais metais mažiau ir blogiau žaidė. Galbūt jam buvo sunku dalintis komanda su Villa ir Silva, ar tai tiesa,  ar ne neįmanoma sužinoti,bet buvo aišku, kad kažkas buvo negerai. Vis dėlto šiais metais abu Ispanijos pasaulio čempionai išvažiavo iš Valencijos ir dabar atsakomybė yra ant Joaquino pečių, taip, kaip buvo  per šešis metus Betise.
Šiandienos rungtynėse pamatėme, kad comandos dar nėra visiskai pasiruošę. Dar reikia daugiau laiko kol visi futbolininkai bus formoje. Man buvo labai keista kaip Vila-Real pralošė prieš Real Sociedad. Pernai Vila-Real pradėjo tikrai blogai, jiems buvo labai sunku parodyti savo futbolą ir jie buvo tarp paskutinių vietų beveik pusę metų. Po to, antroje sezono pusėje, jie vėl laimėjo ir pabaigė septintoje vietoje nusipelnydami žaisti ”Europa League”. Jeigu Vila- Real nori ramiau gyventi šitame sezone turės atsikelti ir nepadaryti tos pačios klaidos kaip praėjusiais metais nes šįkart gal komandai nepasisėks.
Kaip pažadėjau, kiekvieną savaitę parašysiu vieną mažą straipsnį apie vienas rungtynes. Kadangi Barcelona yra paskutinis čempionas pagalvojau, kad būtų gerai pakalbėti apie jos pirmas rungtynes.
BARCELONA-RACING SANTANDER
Barcelona laimėjo vakar prieš Santander 0-3 nežaisdama savo geriausio futbolo, bet būdama resultatyvi, tokia, kokios geriausios komandos paprastai būna.
Kaip vaikas laukia Kaledų, visi Ispanijos Lygos fanai laukė pirmų Barcelonos runtynių. Barcelonos komanda yra šiuometinio futbolo Kalėdų Senelis. Gali būti, kad, kaip vakar, Xavi nežaidžia taip greitai kaip paprastai. Gali būti, kad Messi norėdamas daugiau įvarčių įmušti neperduoda kamuolio savo komandos draugams. Gali būti, kad Abidal, žaisdamas centriniu gynėju pasikliyta. Bet vis tiek visi žiurovai gaus savo dovanas.
Vos tik rungtynėms prasidėjus, Messi perėmė kamuolį ir greitai kaip žaibas bėgo prieš vartininką ir tik tada nusprendė, kad mušti kamuolį virš vartininko  dešine koja (jo negeriausia) buvo tai, ko žiūrovai norėjo. Tik keturias minutes buvo išėjęs ir pirma dovana jau buvo įteikta.
Bet žiurovų šeima yra labai didelė ir jai neužtenka vienos dovanos. Kai Racing daugiau spaudė Toño, Racingo vartininkas, atmušė kamuolį ten kur Iniesta jo laukė. Nežinau, kokie yra santykiai tarp Iniestos ir futbolo kamuolių, bet yra aišku, kad jie gerai sutaria. Kamuolys - Iniestos meilužė, kuri atskrido prie jo pėdos, ir Iniesta švelniai  jos paprašė eiti į vartus, ten, kur ji galėjo tapti momento karaliene. Buvo 33-ą minutė ir jau visi vaikai, visi žiurovai jaukūs jautėsi, kaip priešais židinį gruodžio 24-ą.
Tik reikėjo truputį daugiau, trūko tik sniego, kad būtų puikos Kalėdos. Ir tada Villa įmušė savo pirmąjį įvartį kaip Barselonos futbolininkas. Ir tai nebuvo betkoks įvartis. Daniel Alves nuostabiai perdavė kamuolį septintajam  Barcelonos numeriui, ir jis pašokdamas, pasuko galvą leisdamas kamuoliui lėtai nukristi vartuose, kaip pirmai snaigei žiemą. Ir tik tada Kalėdos buvo tikrai užpildytos.

Levante 1–4 Sevilla
Mallorca 0–0 R. Madrid
Espanyol 3–1 Getafe
Atlético Sporting Gijón
R. Sociedad 1–0 Villarreal
Deportivo 0–0 Zaragoza
Osasuna 0–0 Almería
Racing Santander 0–3 Barcelona
Málaga 1–3 Valencia
Hércules 0–1 Athletic Bilbao

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą