2010-11-27

Messi-Ronaldo / Mourinho-Guardiola / Ozil-Xavi

Po menesio nerašymo šią savaitę grįžtame su pačiomis svarbiausiomis rungtynėmis La Lygoje ir gal kartu su Manchester-Liverpool ir Boca Juniors-River Plate futbolo pasaulyje.
Pirmadienį, dešimtą valandą vakare Lietuvoje, visos futbolo akys žiurės į Barcelonoje vyksiančias dar vienas šimtmečio varžybas. Šįkart El Clasico atėjo pačiu geriausiu metu abiems komandoms ir abiems pagrindinėms žvaigždėms, Cristianui ir Messiui. Abi komandos šią savaitę iškovojo pirmas vietas savo grupėse Europos Čempionų Lygoje ir abu žaidejai jau per keletą rungtynių iš eilės įrodė, kad šiuo metu abu yra puikioje formoje. Dėl to yra suprantama, kad žiniasklaida fokusuoja visą dėmesį ant jų dviejų, pripažintų geriausiais žaidėjais pasaulyje. Bet visa spauda, radijos ir televizijos turi dar vieną demesio vietą - abiejų komandų trenerius.
Be abejo, Mourinho pakeitė Real Madridą. Jis suteikė pasitikėjimo savo žaidejams ir pasiekė pakeisti paskutinių metų Madrido vaizdą tik po penkių rungtynių Europoje ir dvylikos Ispanijoje. Nė vienas treneris nemoka taip panaudoti savo futbolininkus ir niekas moka taip inteligentiškai pakeisti taktikos kaip jis. Jau praeitais metais kai Inter atvažiavo į Barcelona parodė Guardiolai, kad jam svarbiausias dalykas yra laimėti, nesvarbu, jeigu Eto´o turi būti dešinės gyneju. Dėl tokios priežasties irgi bus įdomu žiurėti rungtynes pirmadienį. Guardiola žais su 4-3-3 nesvarbu kas žais Madride arba jei kažkas gaus traumą, Barcelonos schema yra tokiia ir pagal Guardiolos principus niekada nebus keičiama. Mouriho turbūt pradės su savo paprasta komanda, bet jeigu viskas gerai eis Madridui jis drąsiai įdės Diarra į aikštę vietoje Ozilo arba vieno puolėjo. Mano nuomone, tai yra pagrindinis privalumas Madridui, Mourinho moka, ir nebijo, pakeisti schemą priklausomai nuo resultato ir nuo varžovo ir jeigu to nepakanka jis puikai pažysta Guardiolą, nes portugalas buvo antrasis treneris kai Guardiola dar žaidė Barcelonoje (kartu su Ronaldo, brazilu Ronaldo, ir Figo). čia reportažas apie Mourinho kai jis buvo Barcelonoje su Robson. Dauguma yra ispaniskai ir kataloniškai, bet Robso kalba truputį angliškai irgi).
Be to manau, kad dar reikės atkreipti dėmesį į du žaidėjus: Ozil ir Xavi. Vokietis šiais metais davė Madridui tą, ką Kaka turėjo duoti pernai: Greitį, žaidimo viziją ir tą paskutinį perdavimą, ko Madridas seniai neturėjo. Nuo to, kaip jis žais pirmadienį priklausys Madrido sekmė rungtynėse. Xavi jau seniai valdo kamuolį Barcelonos saugų linijoje ir kai jis nežaidžia Barcelona kenčia. Bus matyti ar Khedira bus šalia jo ar ne.
Dabar laukiame rungtynių, o norintys daugiau sužinoti apie El Clasico rytoj 16:45 per Sport 1 galės buti informuoti. Gerų varžybų!